VITEZA

Care sunt limitele pe drumurile din România?

VITEZA

Maximele admise sunt 50km/h în localitate,130 km/h pe autostrăzi,100 km/h pe expres/europene și 90 km/h în celelalte cazuri. Depășirea cu peste 50 km/h a vitezei maxime atrage o amendă de la 9 la 20 puncte (945-2.100 lei + suspendarea carnetului de conducere pt. 90 de zile); cu 41-50 km/h atrage o amendă de la 9 la 20 puncte (945-2.100 lei + 6 pcte de penalizare); cu 31-40 km/h atrage amendă de la 6 la 8 puncte (630-840 lei + 4 pcte penalizare) iar depășirea cu 21-30 km/h atrage amendă de la 4 la 5 puncte (420-525 lei + 3 pcte penalizare).

ALCOOLEMIE

Ce impune legea în ceea ce privește consumul de alcool, substanțe ori produse stupefiante?

ALCOOLEMIE

Conform legislației rutiere în vigoare, conducerea unui automobil sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante este strict interzisă.

ROVINIETA

Avem nevoie de Rovinietă în România?

ROVINIETA

Rovinieta este obligatorie și este deja inclusă în oferta de închiriere a oricărui automobil din flota Bavaria Mobility.

COPII

Ce obligații avem în ceea ce privește copiii - pasageri?

COPII

Scaunul pentru copiii sub 12 ani sau cu o înalțime sub 150 cm este obligatoriu. Acesta trebuie să fie omologat și adaptat înaltimii și greutatii copilului. Copiii sub 12 ani si animalele nu au voie sa ocupe scaunul din dreapta fata al pasagerului.

CENTURA DE SIGURANȚĂ

Cine trebuie să poarte centura de siguranță?

CENTURA DE SIGURANȚĂ

Conducătorii de autovehicule și persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcție cu centuri sau dispozitive de siguranță omologate trebuie să le poarte în timpul circulației pe drumurile publice, cu excepția persoanelor care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă și a femeilor în stare vizibilă de graviditate.

LUMINI

Ce lumini se folosesc pe drumurile din România?

LUMINI

Luminile de întâlnire sau de drum, sunt recomandate atât în localitati, cât și în afara acestora, după gradul de iluminare a drumului public. Însă, sunt obligatorii atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte în cazul în care automobilul se deplasează pe autostrăzi, drumuri expres sau drumuri nationale Europene.

TELEFON MOBIL

Îi este permis șoferului să folosească telefonul mobil în timpul deplasării?

TELEFON MOBIL

Șoferului îi este permisă utilizarea telefonului mobil numai în sistemul handsfree. Orice altă folosire a telefonului mobil este interzisă în timpul condusului.

INFORMAȚII TRAFIC

Doriți să aflați alte informații despre traficul în România?

INFORMAȚII TRAFIC

Informații actualizate din trafic precum starea drumurilor, accidente sau radare puteți găsi pe diferite website-uri precum:

  • www.livetraffic.ro
  • www.trafficguide.ro
  • www.waze.ro
  • www.stiridintrafic.ro

PARTICIPANȚI LA TRAFIC

Ce participanți la trafic sunt vulnerabili?

PARTICIPANȚI LA TRAFIC

În localităţi, se recomandă să se acorde o atenţie deosebită participanților vulnerabili precum bicicliştii, mopediștii, căruțașii, care au o pondere limitată în traficul rutier. Este necesară atenţie deosebită în cazul virajelor la dreapta în situaţiile în care atât maşinile, cât şi bicicliştii/mopediștii/căruțașii de pe acelaşi sens au culoarea verde la semafor.